Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
            Lösögonfransar billigt & tips

            Bra mascara av olika sorter

            Eyeliner - streck och vingar

            Sotade ögon - en guide

            Sminka större ögon
Så får du större ögon på nolltid

Stora ögon anses som något klassiskt attraktivt. Målet med många sminktekniker är att sminka ögonen så de ser större ut. Det finns en hel del man kan göra med ögonskugga för att förstora. Med hjälp av ögonsmink kan man ändra ögonens form men även ansiktsuttrycket. Det är kanske den mest effektfulla delen av make-upen. Låt oss titta på några tips.

Testa att lägga ett skimmer eller glitter i både inre och yttre ögonvrån för en cool effekt. Allting som skimrar och glittrar brukar ha effekten att ögonen ser större ut. Kom ihåg att glitter och skimmer i sminket kommer att framhäva den del av ansiktet där de appliceras, alltså inte bara ögonen. Det beror på reflektionen som skimret skapar och är något som make-upartister känner till.

Ett annat trick är att lägga en nästan färglös ögonskugga med lite skimmer över hela ögongloben och upp till ögonbrynet. Man kan fylla i själva vecket i ögonlocket med en mörkare skugga som appliceras med hjälp av en tunn sminkborste eller -pensel. Locket kan även förstoras om denna lite diskret läggs ovanför det naturliga vecket.

Prova att lägga ett mönster enligt följande skiss:

mönster för ögonlocket och sminka ögonen

Sudda ut ögonskuggan runt omkring kanterna för att ge ett mjukare intryck om du vill ha en softad look. Naturligtvis kan man även göra kanterna skarpa för en lite "elakare" touch.

Ljusare ögonskugga kan läggas på benet under ögonbrynet för att framhäva det. Detta kan göra underverk för ögonlocket och ögonen sminkas på så sätt för att se större ut.

Om man använder en sotig ögonskugga enbart på övre ögonlocket så kommer det att lyfta hela ögat och göra det mer kattlikt (se vidare under sektionen för sotade ögon). än mer kommer detta att hända om man lägger den mörkaste skuggan allra ytterst mot yttre ögonvrån. Använder man däremot samma färger men sminkar dem runt hela ögonlocket kommer ögonen att se större ut och öppna upp ögat. Ytterligare en effekt som gör ögat större är om man lägger ögonskugga även under ögat.

Innan man applicerar ögonskugga kan man lägga lite löst puder som grund för skuggan. Det kommer att göra ytan jämnare och hindrar även fettet som finns naturligt på ögonlocket från att lösa upp ögonskuggan.