Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
            Fylligare läppar

Läppar sminktips


     Rött läppstift, rosa läppstift vilken färg ska jag välja?

Matcha läppstiftsfärgen med färgen på din ögonskugga. Gå till ögonsmink för att se tips på färg på ögonskugga beroende på ögonfärg. Det är naturligtvis inte nödvändigt att följa våra riktlinjer, det finns egentligen inga regler, utan se dem som tips och inspiration!

 • Rött, rosa och brunt läppstift passar ihop med brun ögonskugga.
 • Lila och ljuslila läppstift passar ihop med lila ögonskugga.
 • Rosa och aprikos läppstift passar ihop med blå ögonskugga.
 • Rosa läppstift passar ihop med grön ögonskugga.
 • Rött läppstift passar ihop med röd ögonskugga.
 • Alla färger passar ihop med svart ögonskugga.
Försök titta efter undertonerna i färgerna. Det finns t.ex. varma och kalla nyanser av rosa. Den varma har mer gult i sig medan den kalla har en underton av blått. Den varma färgen på läppstiftet kommer förmodligen att passa bättre ihop med varma ögonskuggor. På detta sätt framhävs även läpparna snyggare.

Alla människor passar inte i alla färger på läppstift. Det beror på att huden i sig kan vara varm, kall, ljus eller mörk. Det enda sättet är att pröva sig fram men ett bra tips för att komma framåt så snabbt som möjligt och att göra så få felköp som möjligt är att ge noga i akt på just undertonerna.
rött läppstift


Större läppar

Har du redan stora läppar behöver du inte framhäva dem ännu mer. Du kanske bara vill använda ett läppstift som ligger ganska nära din naturliga läppfärg för att göra ytan jämnare. Har du mindre fylliga läppar och vill få större läppar finns det några sminktips att ta till. Bespara dig själv smärtan och den återkommande kostnaden med botox!

 • Du behöver en välvässad läppenna. Den bör vara i samma färg som ditt läppstift, kanske en aning mörkare. Fyll i läppkonturen utanpå läppens naturliga kontur. Testa om du kan måla lite strax utanför den också det kan faktiskt se naturligt ut på vissa.
 • Kanske behöver du nu fylla i läppkonturen med ytterligare en färg på läppenna för att få exakt rätt nyans (t.ex. så är ljusrosa bra för att ljusa upp med).
 • Applicera läppstift. Om du vill ha en diskretare färg än du råkar ha hemma, måla då bara med ett ljust läppstift ovanpå det mörkare. Det går att blanda färger på det här sättet och få fram alldeles unika färger. Du kan även göra detta med läppennor.
 • Applicera lite läppglans i mitten av underläppen för att få läppen att se större ut. Se bara till att övergången till den ljusare delen ser naturlig ut.
 • Om du vill få ännu större läppar finns det highlighterpennor man kan måla med precis ovanför överläppen för att få ett put. Du kan då använda en vit eller hudfärgad läppenna. Titta på området precis där överläppen börjar. Här ser vi ofta redan en liten highlight i form av ett sorts ljust streck - särskilt på själva läppens båge. Förstärk denna och sudda ut lite med tops eller finger så att det inte blir en skarp kant. Detta kommer garanterat att göra att dina läppar ser större ut och syns lång väg!
 • Ser läppstiftet för mycket ut eller är för kladdigt bit av mot en bit papper.
 • Kom ihåg att ljusa läppstift i regel ger större läppar än mörka läppstift. Mörkbruna och mörkröda läppstift kan göra att läppen förminskas en aning eftersom mörka färger tenderar att inte framhäva.Torra läpparDet verkar nästan omöjligt att tillverka ett riktigt bra läppbalsam som verkligen hjälper mot torra läppar i mer än ett par timmar. Antingen blir läpparna torra igen på nolltid eller så börjar de flagna och ha sig. Torra läppar är ett gissel som speciellt vi nordbor får dras med under större delen av vinterhalvåret.

Det finns dock några få saker som hjälper mot torra läppar.

Det första tipset vi tänkte ge är att försöka undvika att andas genom munnen! Om det går vill säga. När man gör det blir läpparna nämligen snabbare torra. När det gäller produkter föreslår vi följande:

 • Klövervaselin från Apoteket. Fungerar inte hundraprocentigt men är i alla fall mycket bättre än de flesta läppbalsam som säljs under olika kända märken. Läpparna blir smidiga längre.
 • Aloe Vera läppbalsam från t.ex. Forever Living Products. Hjälper inte heller perfekt men är ganska bra.
 • Savex det perfekta läppbalsamet! Innehåller lite pepparmintsmak och kan därför kännas lite starkt men fungerar länge och läker läpparna på sikt. Dessutom drygt som attan men nackdelen är att det kan vara svårt att få tag på.
 • Constance Caroll roll on lip sheen fettar inte in läpparna så mycket men det hjälper bra mot torra läppar som flagnar. är färglöst men lämnar ett litet skimmer på läpparna och doftar frukt.