Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
Sminkblogg - hitta bra tips

Sminkborstar och andra redskap

Färg smink - experimentera och lyckas

Smink för män

Sminkborttagning - vad välja?

Hur man sminkar sig - detta bör du veta

Sminkborttagning i form av våtservetter, lotion och oljaMan skulle kunna säga att det finns två sorters sminkborttagning - våtservetter och lotion. Servetterna brukar säljas i en burk eller annan förpackning som måste hållas väl tillsluten för att de ska hålla sig våta. Många sminkmärken säljer den här typen av sminkborttagningsservetter och de finns ibland också i billigare förpackningar. Dessa är speciellt användbara vid resor eller att ha i handväskan, särskilt om förpackningen är liten eller tunn. Gör så här för att ta bort smink med servetter: Blunda med det öga där sminket ska tas bort. Stryk försiktigt med servetten över ögonlocket och under. Gnugga inte! Ofta måste man upprepa då mascara kan vara riktigt svårt att få bort. Särskilt vanligt är det att mascara hamnar i en ring under ögonen. Då kan det hjälpa att använda en annan typ av ögonrengöring som tål att användas direkt i fransraden utan att irritera i själva ögat (fråga på Apoteket).

Sminkborttagning i form av lotion funkar liknande bara det att man måste ha tillgång till bomullstussar eller bomullsrondeller. Ett märke vi kan rekommendera som även är mjukgörande är Neutrogena visibly clear oil-free make-up remover. Stryk försiktigt bort sminket. Ibland kan rondeller vara bättre eftersom bomull tenderar att fastna i ögonfransarna och "håra" av sig. Denna metod kan vara något kladdigare än ovanstående sätt.

En tredje metod som kan funka är olja, t.ex. mandelolja som kan köpas på hälsokostaffärer. Men var försiktig med kinder och t-zon om du har fet hy eller har lätt att få acne. För själva ögonen brukar det dock inte vara något problem.

Använd aldrig tvål och vatten för att ta bort smink eftersom det är uttorkande vilket inte är bra för huden runt ögonen. återigen, gnugga aldrig. Huden runt ögonen är tunn och känslig och behöver varsam behandling.

Använd gärna en ögonkräm speciellt anpassad för den tunna huden runt ögonen efter sminkborttagningen för att återfukta. Smink har en tendens att torka ut och har man då haft det på sig hela dagen kan det vara bra att ta hand om ögonen efteråt.