Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemmaKinder och rouge - sminktips

Tänk på detta när du applicerar rouge:

  • Lägg foundation, ögonsmink och läppstift innan rouge.
  • Välj en färg på rouge som passar färgen du tänkt välja på läppstift.
  • Innan man lägger rouge (och då pratar vi puderrouge) kan man lägga vanligt hudfärgat puder som grund. I annat fall kan färgen på kinden bli ojämn och inte fästa lika bra på alla delar av huden.
  • Använd en ganska stor, mjuk, rund borste för att lägga rouge – inte för stor dock.
  • Lägg rouget från mitten av kindbenet och utåt, mest under kindbenet.


Rouge kan även användas på hakan, pannan och tinningarna men det krävs då att det är en ljus färg på rougen. Flytande rouge måste appliceras snabbt, annars kan det komma att se fläckigt ut när för mycket färg torkar på ett och samma ställe.

sminktips rouge


Få mer markerade kinder

  • Hitta den högsta punkten på kinden, kindbenets topp. Titta efter var du får en naturlig highlight. Tänk dig en highlightad linje rakt över kindbenet.
  • Applicera rouge under den tänkta linjen uppåt och utåt. Börja på mitten av kinden vågrätt sett och gör linjen tjockare tills du fått en form ungefär som en halvmåne.
  • Lämna det highlightade området ofärgat och applicera i en annan linje precis ovanför och parallellt med den första linjen. Se upp så det inte kommer rouge på det område som bildar en ring runt ögat.
  • Blås eller vifta bort större delen av färgen från borsten så att det bara är lite kvar och använd den nu för att fylla i det vita området i mitten av de två ”linjerna”. övergången mellan alla dessa delar måste vara diskret och se naturlig ut. Området i mitten ska vara färgat men ljusare än de andra två så att en highlight bildas.


angelina jolie kinder
Det färdiga resultatet bör se ut så här.


Ett annat tips för att få kinderna att se fylligare och mer framträdande ut är att med en mörkare färg på foundation lägga en sorts skugga i kindernas "håligheter". Betraktaren får då intrycket av att dessa områden hamnar inåt i bakgrunden och själva högsta punkten på kinden framhävs på så vis.

Bra rouge som vi rekommenderar är dem från Clinique.