Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
    Foundation - lek fram en perfekt hy

    Spännande puder

Tips på hur puder kan förbättra ansiktet

Skillnaden mellan matt puder och skimmer

Puder finns i många former och färger. Matt puder, skimrande puder, sådant med glitter i, mineralpuder, solpuder osv. Precis som med många andra principer med smink gäller att ljusa områden av ansiktet kommer att komma fram medan dem du väljer att göra mörkare kommer att hamna i bakgrunden. Faktiskt är det också så att matt puder kommer att göra att de matta områdena träder tillbaka eftersom det absorberar ljus. Allting som glimrar, glittrar och skimrar kommer att komma framåt eftersom det drar ögonen till sig genom att reflektera ljus. Matt puder kommer att få din hy att se mindre fet ut vilket kan vara en fördel för den som naturligt har en lite fetare hy. Vill du att hyn ska se glansigare ut kan du välja ett puder som har lite mer skimmer. Ofast är det T-zonen (panna, näsa, haka) som folk har problem med vad gäller överflödigt fett. Därför kan man kombinera puder så att matta produkter hamnar just här medan produkter som har mera glans i sig hamnar på andra delar av ansiktet där man kanske inte har lika mycket problem med att det ser oljigt ut. Ljust puder kan användas på benet under ögonbrynet för att framhäva det. Detta är ett litet specialtrick som många make-upartister använder.

Det är alltså rätt så bra att ha tillgång till flera olika sorters puder så att man kan blanda och kombinera. Man kan också komma ihåg att det är den typ av smink som kan vara rätt så svårt att hitta till hyfsad kvalitet och väldigt billigt.

Puder kan även användas för att fixera foundationen. Det finns löspuder och fast puder. Löspuder kan med fördel appliceras med en make-upsvamp.


Varför är mineralpuder bra?

Använd mineralpuder särskilt om du upplever att du inte kan ha vanligt puder. Många, speciellt medelålders och uppåt, klagar på att puder fastnar i de små håren i ansiktet som blir allt fler med åldern. Detta brukar dock inte vara fallet i lika stor utsträckning med mineralpuder. Dessutom är det skonsammare och har över huvud taget en bättre konsistens.


Snygg med solpuder

Solpuder är populärt, speciellt på sommaren. Det funkar ibland för att fejka en solbränna. Denna typ av puder kan man hitta lite varstans där smink säljs. Vissa människor passar kanske mindre bra i solpuder och har kanske inte hittat något riktigt användningsområde. Ibland kan vissa nyanser nästan se lite "smutsiga" ut mot vissa hudtoner. Men man kan faktiskt också använda solpuder som en mörkare färg på puder och leka lite med skuggor på det sätt som vi beskriver i våra andra artiklar här på sajten. Prova att lägga lite på hakspetsen eller mot tinningarna för att skapa en snygg effekt.