Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
    Naturlig skönhet - så får du den

Naturlig skönhet och hur du blir en

Finns det något sådant som naturlig skönhet idag? Vad menar vi egentligen med naturlig? Kanske menar vi direkt när vi gått ur sängen? Fast kanske är det bara de som älskar oss som tycker vi är vackra då.

Det finns sätt att sminka sig som gör att vi ser osminkade ut men ändå snygga. Detta skulle man kunna kalla för naturlig make-up och naturliga sminktips. Låt oss spana in några sådana tekniker. Här kommer några generella tips:

  • Prova att använda fuktkräm med lite färg i. Färgen kommer att bli ganska diskret och fuktkrämen kommer att ge en naturlig lyster.
  • Man skulle kunna gissa att naturliga skönheter har väldigt skir ögonskugga. Ett tips är att lägga en ljusbrun ögonskugga för att markera ögonlockets veck. Lägg även ett svagt streck av ögonskugga runt övre och undre fransraden.
  • Du kan använda brun mascara om du har ljusa ögonfransar eller varför inte en genomskinlig mascara? Svart kan ofta se lite väl hårt och "målat" ut. Men det beror såklart på din naturliga ögonfransfärg.
  • Testa hudfärgat eller svagt rosa läppstift. Läpparna markeras och förstärks och kanske döljs små prickar och blemmor, men utan att det syns att du bär läppstift. Eller blanda två svagt färgade läppglans till en nyans som ser naturlig ut.
  • Använd ett svagt rosa rouge. Vilken nyans av rosa du ska välja beror på din hudton. Du ska förstås välja en som ligger nära din egen om du vill uppnå naturlig skönhet.
  • BB- eller CC-kräm (står för blemish balm respektive color control) i stället för foundation. Dessa två produkter har ännu inte slagit igenom så stort i Sverige men de är helt klart i antågande.
  • Ansiktsmasker kan faktiskt snabbt fräscha upp huden och få bort orenheter samt tillföra glans.
  • Ett tips för naturligare skönhet är att använda krämögonskugga - de ger inte ett lika kakaktigt intryck och är smidigare och ger ett jämnare resultat. Prova kanske en hudfärgad?
  • Pröva att lägga rouge först och därefter lägga en ganska transparent foundation. På så sätt får du ett naturligt intryck. En foundation med lite skimmer i kan också ge det där naturligt vackra, osminkade intrycket.
  • Om du vill få en vacker solbränna som ser naturlig ut kan du testa att blanda en tesked solskyddskräm med en nypa löst solpuder. Fördela i ansiktet och du får en snygg lyster och dessutom ett skydd mot solen.


Ta det som en komplimang om någon säger åt dig att du ser osminkad ut även fast du är sminkad! Det betyder antagligen bara att du gjort ett bra jobb och helt enkelt ser ut att vara en naturlig skönhet. De flesta strävar efter att se fräscha och naturliga ut till vardags och det har även länge varit en trend bland stjärnorna i Hollywood att ha en diskret make-up trots att de kanske spenderat ett par timmar med att bli sminkade. Kanske är detta en reaktion på 70- och 80-talen då allting skulle vara väldigt målat och då sminket verkligen skulle synas?