Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemmaSnygga naglar - gör fransk manikyr hemma     Fransk manikyr är verkligen grejen om man vill ha supersnygga naglar som ser naturliga men ändå fixade ut. Passar överallt - på anställningsintervjun såväl som på festen. Det bästa av allt är att fransk manikyr är otroligt enkelt att göra hemma. Det håller också väldigt länge eftersom det vita lacket har en "seg" konsistens som inte tenderar att flagna av på samma sätt som vanliga lack. Det är inte alla som gillar det men det kan ta ett tag att vänja sig vid. Fransk manikyr är egentligen ett sätt att förstärka den naturliga nagelns färger och egenskaper.


Gör fransk manikyr hemma så här:

  • Först och främst behöver du ett ljusrosa eller ljusbeiget nagellack (det beror lite på din naturliga hudfärg - mörkare hud brukar passa bättre i beiget). Ofta har de här lacken ordet fransk manikyr i namnet. Sen behöver du även ett vitt nagellack och ett genomskinligt överlack (obs! dock ej överlack som är till för italiensk manikyr!).
  • Ta först bort gammalt nagellack med en nagellackremover. Var noga med att få bort rester runt omkring naglarna.
  • Fila och forma naglarna innan du börjar så att de har precis den form du vill att de ska ha. Det är viktigt att göra ett snyggt förarbete innan man sätter igång med en manikyr, annars blir det ju lite slöseri med energi.
  • Ta bort rester av döda nagelband som sitter högt uppe på nageln (det finns speciell nagelbandsremover) och peta ner nagelbanden. Tvätta händerna och torka dem noga.
  • Måla naglarna med det rosa eller beiga nagellacket och låt torka (brukar gå rätt snabbt med lack som är specialiserade för fransk manikyr). Jag tycker att det är lättast att börja måla med vänster hand (om man är högerhänt). Eftersom det är lite svårare att måla med en hand som redan är målad "jämnar det ut sig" om man gör på detta sätt.
  • Ta nu det vita nagellacket och måla endast den utstickande toppen på nageln. Måla horisontellt. En del tycker att det är lättare om man håller nagellacksborsten still och istället vrider lite på den hand som ska målas. Blir det små omålade prickar så fyll i dem på en gång innan lacket hinner torka. Resultatet brukar faktiskt flyta ut lite och bli jämnt allt eftersom lacket torkar så oroa dig inte för att det måste bli helt perfekt. Målar du mycket utanför eller ner på den rosa delen av nageln kan du torka bort snabbt med en tops.
  • Låt lacken torka helt. Det kan ta väldigt olika lång tid beroende på hur tjockt lager du har målat.
  • Så snart nagellacket är torrt, måla med det genomskinliga lacket över hela nageln. Detta kan man göra lite då och då, kanske varannan dag eller så. Då håller den franska manikyren längre.


Eleven har alla nödvändiga produkter för fransk manikyr, t.ex. Clarins French White, Clarins Glossy Nail Colour och Clarins Glossy Top Coat. Det är inte så viktigt att välja det bästa märket när det gäller fransk manikyr eftersom vit lack brukar sitta väldigt bra oavsett. Det viktigaste av allt är faktiskt själva borsten till det vita lacket.

Fransk manikyr brukar hålla riktigt länge, ofta upptill en vecka. Det vita lacket är väldigt hållbart och kan, till skillnad från andra lack, nästan vara svårt att få bort från nageln. Snarare brukar man vilja göra om manikyren när det blir en sorts "utväxt" (alltså när det har växt ut vit nagel under den vita kanten på lacket).

Måste man ha långa naglar för att göra fransk manikyr? Nej, inte alls. Det kan se väldigt stiligt och sobert ut med en kort, vit kant. Men självklart måste man ju ha en liten utväxt. Det finns nu också speciella kit med lösnaglar att köpa eller så kan man gå på salong.

Experimentera gärna med andra typer av "franska naglar". T.ex. så kan man göra nageln i en färg och toppen i en annan (måste inte vara vitt och rosa!). Eller varför inte ljusrosa nagel och färgad topp med glitter? Eller silvrig topp? Eller graffitinaglar (crackle) bara på toppen? Möjligheterna är obegränsade!