Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
            Lösögonfransar billigt & tips

            Bra mascara av olika sorter

            Eyeliner - streck och vingar

            Sotade ögon - en guide

            Sminka större ögon
Bra mascara - en grund för hållbar make-up

Några tips gällande ögonfransar och mascara

Mascara är ett enkelt sätt att få längre och mer markerade ögonfransar. Men det svåra är att veta vilken typ man ska välja och hur den ska användas. Många tycker att det är bättre att lägga lite extra pengar på just mascara då billigare sorter ibland inte håller måttet.

Ett litet tips är att lägga svart mascara på övre ögonfransarna och en ljusare, brun mascara på de undre. Det skapar ett mer definierat och naturligt intryck.

Om du är blond kanske det passar bättre med brun mascara i stället för svart. Det finns även alla möjliga andra färger på mascara men de kan vara väldigt svåra att hitta. Ett exempel är blå eller lila. Självklart kommer dessa färger inte att synas så bra om du redan har mörka ögonfransar.

Genomskinlig färglös mascara

Denna sort av genomskinlig mascara kan vara lite tricksig att hitta men fråga på några av de stora sminkvaruhusen så borde du hitta dem. Denna typ av mascara ger ett väldigt subtilt intryck. Många gillar dem för att de ser naturliga ut. Den formar snarare ögonfransarna ungefär som om det vore hårgelé. ögonfransarna "dras ut" om de är lite tufsiga, men de blir inte tjockare.

Andra fördelar med genomskinlig mascara är att fransarna inte bleks av den och att den är lätt att tvätta bort (vanlig mascara kan ju vara en bitch att tvätta bort då färgen lätt kilar in sig mellan fransarna). Den irriterar inte heller ögonen vilket många upplever med den vanliga typen.

Man kan även använda genomskinlig mascara på ögonbrynen. Det fungerar ungefär som hårgelé om man vill forma dem och även om man är nöjd med den naturliga färgen och bara vill borsta till dem.


Kakmascara - en lite bortglömd skatt

Speciellt den äldre generationen är förtjust i kakmascara men det kan vara svårt att få tag på nuförtiden. Oss veterligen är Longcils Boncza ett av de få märkena som finns kvar på marknaden och säljs på lite exklusivare sminkbutiker. Kanske är den omtyckt av de som föredrar lite tjockare ögonfransar, tänk den stil som var populär på 70-talet.

För att kunna använda kakmascara krävs någon typ av vätska för att kunna arbeta upp färgen (lite som vattenfärg).


Bra mascara - vilket är det bästa märket?

Maybelline är bra på mascaror och enligt många make-up proffs gör de de bästa sminkverktygen för ögonfransar. Då och då utgår tyvärr deras produkter vilket gör det svårt att tipsa om någon speciell modell. Men det går förmodligen alltid att hitta en ny, grym favorit i deras sortiment. Bra mascaror växer inte på träd och de flesta av oss är ganska trötta på spindelben, klumpar, saker som aldrig torkar och sådant som aldrig har någon effekt. Så när du hittat en bra mascara du gillar - håll fast vid den! (Tills den utgår vill säga.)