Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
Sminkblogg - hitta bra tips

Sminkborstar och andra redskap

Färg smink - experimentera och lyckas

Smink för män

Sminkborttagning - vad välja?

Hur man sminkar sig - detta bör du veta

Olika sorters smink för män

Smink för män/killar var en gång i tiden ansett som crazy. Så inte längre. Inom många musikaliska indiestilar sminkar sig både männen och kvinnorna. Några exempel är goth, emo, kawaii (en japansk stil), hårdrock, punk, synth och faktiskt även vanlig pop. Sedan finns det förstås killar som vill lägga en naturlig make-up som bara tar bort blemmor och skavanker i ansiktet utan att för den delen se sminkade ut. Låt oss ta en titt på lite olika smink för herrar.

Naturligt smink för män

Neutralt smink som döljer små fel i ansiktet och fräschar upp har tråkigt nog varit något som enbart kvinnor har kunnat dra nytta av p.g.a. kulturell trångsynthet. Så inte längre! Numera är det helt okej för killar att fixa till sitt utseende och vara lite fåfänga. Detta har gjort att en helt ny värld öppnat sig för män.

För nybörjaren kan det vara en bra idé att börja med foundation. Egentligen kan man använda samma produkter som kvinnor, det är mer en fråga om att välja en ton som matchar ens naturliga hudfärg. Foundation måste naturligtvis appliceras på rakad hud. Det kan också hjälpa till att täcka mörka ringar under ögonen. För detta ändamål finns olika concealers speciellt framtagna för ögonen (Garnier har ett par sådana) och målet kan vara att inte alls se sminkad ut, bara piggare. Concealer och/eller foundation kan också användas för att dölja t.ex. acne och andra små fläckar och skuggor/rynkor i huden.

Det är absolut inget fel med att raka ögonbrynen som kille! Många killar kan se piggare och yngre ut om hårstrån som inte hör till brynen avlägsnas. Använd samma trimmer som du använder till näshåren. Följ ögonbrynens naturliga form och ta inte bort för mycket. Ansa bara precis lagom mycket för att det ska se jämnare men fortfarande naturligt ut.


Sminkade killar och japansk visual key

Män som sminkar sig som kvinnor är inget nytt. Vi har sett det i form av dragqueens, glamrockare och nu senast i den japanska Visual key-stilen. Svenska kändisen Yohio som sminkad och utklädd till tjej nått framgångar i Japan samt även i den svenska melodifestivalen.

Försäljningen av smink för män i Japan omsätter ca 14 miljarder kronor och inkluderar då även olika hudkrämer. ögonbryn är en stor industri och speciella kit säljes för att fixa denna viktiga del av ansiktet. För att skydda sig ytterligare undviker dessa män solen som pesten då dess strålar kan verka åldrande på hudcellerna. En undersökning visade att hela åttiofem procent av männen använde ansiktsvatten och en tredjedel använde ansiktsmasker. 30% av killarna tycker det är helt okej för män att bära smink och kvinnorna instämmer. Numera vill tjejer att killar ska vara känsliga, renliga och sexiga. Däremot var det bara 16% av männen som sade sig använda make-up för att attrahera kvinnor.

Är du intresserad av mer tjejigt smink som man rekommenderar vi dig att titta på bilder av japanska popstjärnor, glamrockband från 80-talet samt gothare och industrirockare såsom Marilyn Manson.