Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
    Billigt smink - gör fynd

    Köpa smink - bästa shopparna

Hur man köper smink smartÄr du ute efter att köpa riktigt bra smink? Ett bra tips är då att leta efter känd och bra kvalitet. Ibland innebär det att man måste lägga ut lite extra pengar men det kan också hända att man i längden faktiskt sparar pengar på det. Kvalitetssmink är ofta drygare och man behöver inte göra lika många felköp i form av ögonpennor som är kladdiga och inte målar eller ögonskuggor som är så bleka att de inte syns.

Räkna med att köpa fel smink ibland. Det händer oftare än man tror, särskilt med färger. I butik kan man ofta testa till exempel en ny ögonskugga på handen men det är inte alls samma sak som att testa den i ansiktet. Dessutom är ljuset ofta onaturligt i affärer och det blir inte samma färg i ett annat ljus. Konsistensen på en foundation, rouge eller ögonskugga och särskilt läppglans kan ändras över tid och försämras och man kan tröttna på färger. Smaken på ett läppstift kanske visar sig vara så illa att man inte vill använda det. Ibland är det doften som stör. En viss typ av foundation kanske bara fungerar på vissa delar av ansiktet eller så märker man att den lägger sig utanpå som en kaka. ännu vanligare är att den fastnar i de små håren som vi alla har i ansiktet. Och så vidare. Det är sådant som händer och troligen en av anledningarna till att kvinnor idag lägger så mycket pengar på att köpa smink. Vi västerlänningar kastar mycket mat - men hur mycket smink slänger vi inte? Mycket av det vi köper blir helt enkelt aldrig använt. Men kom ihåg att du kan sälja vissa produkter på Tradera och få tillbaka en del av pengarna. Till exempel om du bara testat ett enda penseldrag av en dyr ögonskugga och inte gillar den. Det finns förvånansvärt stor efterfrågan på "begagnat" smink. Eller så kan man ge bort eller byta med kompisar. Det är dock ingen bra idé att sälja något bara för att kvalitén inte höll måttet. Om du själv tycker att själva produkten är dålig så kommer förmodligen andra också att tycka det. Men är det t.ex. färgen man inte tycker om eller har fått en dublett i present eller liknande så är det ett utmärkt förslag!

En vanlig anledning till felköp är som sagt att man köper fel färg på smink. Det finns några tips för att undvika detta misstag. Precis som med kläder kan man titta efter undertonen i olika färger när det gäller smink. Du kanske går ut för att köpa lila ögonskugga men vilken sorts lila letar du egentligen efter? Menar du blålila, violett eller en rödlila färg som ligger nära bourgogne/burgundy? Rosa färger kan innebära aprikos eller den kalla rosa färgen med mycket blått i sig. Och så vidare. Detta bör man tänka på också när man matchar olika färger på ögonskugga, läppstift och rouge. T.ex. så kan blålila ögonskugga se lite lustigt ut mot rödlila rouge, men det beror helt på hur långt nyanserna ligger från varandra. Se inte färgen för just färgen, för faktiskt så kan namnen på färgerna förbrylla oss om vi inte är extremt specifika. (T.ex. så finns det ju massor av olika nyanser av rött fast vi tenderar att kalla dem allihopa för just "rött". Vi försvårar för oss själva genom att förenkla med hjälp av ord.)

Precis som man kan sälja felköp på t.ex. Tradera så kan man förstås även köpa smink där. Det säkraste är att köpa sina favoritmärken - kanske kan du få dem till halva priset eller lägre? Då vet du vilken kvalitet du får och kan samtidigt spara pengar. Eller varför inte prova ett nytt dyrt märke till ett lägre pris för att se om du gillar det i stället för att köpa produkten till fullt pris i butik?

Kom ihåg att man kan ibland kan köpa och använda smink för en del av ansiktet på en annan. Läppennor går ibland att använda som ögonpennor och vice versa, rouge och ögonskugga kan bli en och samma produkt, läppstift kan användas som stiftrouge (åtminstone i värsta fall). Säkert kan du komma på fler kreativa användningsområden för olika sminktyper!


Köpa smink i London - testa på Boots!

åker du till London kan du hitta mycket bra och billigt smink på deras motsvarighet till våra Apotek. Företaget heter Boots och finns lite överallt i London. över huvud taget ett roligt ställe att shoppa på som rekommenderas varmt. Dessutom är momsen något lägre i Storbritannien vilket kan leda till att dina favoritmärken halkar ner till precis det där priset som gör dem värda att köpa.