Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
            Fylligare läppar

Måla fylligare läppar med hjälp av smarta tricks hemma

Det går helt klart att ändra läpparnas form med hjälp av smink och göra dem bra mycket fylligare! Man kan, men måste inte alls, förstärka den form man redan har. Eller så kan man experimentera med olika former vid olika tillfällen. Här kommer en liten guide till hur man kan göra samt några generella tips.

Preparera först och främst läpparna med någon form av fuktkräm. Lägg sedan en concealer för att få bort ojämnheter och prickar på läppen. Man kan även använda foundation eller concealer för att forma läppen som man vill ha den.

Börja med att måla konturen på läppen med en hudfärgad läppenna av modell lite mörkare. Det är helt tillåtet att måla lite utanför och då färgen ligger nära den naturliga hudfärgen kommer det att märkas betydligt mindre och se naturligt ut. Det här är kanske det äldsta tricket i boken för att få fylligare läppar.

Välj om du vill ha en mer hjärtformad mun där själva övre bågen på läppen är framhävd och där underläppen har en rundad form eller om du vill köra på en rakare mun. Väljer du det förra kan du måla konturen så att den verkligen följer formen på bågen och överdriver den lite. Bågen kan göras spetsig och kantig eller mer rundad och diskret. Vill du ha en rakare läpp målar du helt enkelt konturen rakare över bågen. även underläppen kan målas fylligare genom att variera konturen som man vill ha den.

Ett smart sminktips för att få större och bredare läppar är att lägga lite concealer i mungiporna. Då får man bort de mörka skuggorna som kan störa helhetsintrycket av ansiktet och också göra att munnen ser lite ledsen ut. Genom att dölja skuggorna här kommer munnen att se mer perfekt ut. Skuggor av detta slag är kända för att dra ögonen till sig som om de vore skönhetsfel och att göra dem mindre synliga kommer därför att ge ett mer felfritt intryck.

Slutligen kan man lägga en vit eller ljus hudfärgad läppenna lite utanför den yttersta konturen (särskilt på översta bågen). Det fungerar som en highlight och kommer att göra att läpparna ser fylligare ut genom att de får en sorts tredje dimension. Ofta hamnar ljuset här på en person som har stora läppar och att då skapa en ljuseffekt gör direkt att läppen blir mer framhävd. Se upp så att det inte blir en alltför skarp linje. I så fall kan man sudda ut med ett finger så att färgerna blir mer diskreta och blandas lite grann. Titta gärna efter i olika ljus då det ibland kan se lite konstigt ut i framför allt dagsljus.

Prova dessa tips innan du bestämmer dig för plastikoperation, fillers eller botox. Det finns många risker och en av dem är såklart helt enkelt att man inte blir nöjd med slutresultatet. Det går att göra hemskt mycket med smink för att få fylligare läppar vilket är både billigare, enklare, smärtfritt samt går att göra hemma! Det gäller bara att känna till tricken.