Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
    Foundation - lek fram en perfekt hy

    Spännande puder

Hur man använder foundation på bästa sätt

Foundation är grunden till all make-up. När du bestämt hur den ska se ut kan du börja arbeta med nästa steg. Sedan finns det alltid de som använder helt vit foundation men det är mest hårdrockare, gotare och emo-diggare som gör detta. Nyckeln till bra blandning av färger av foundation är bra redskap i form av sminkborstar (läs mer här).

Genom att välja en foundation som är antingen ljusare eller mörkare än din egen hudfärg kan du åstadkomma stora och spännande förändringar i ditt utseende. Oftast brukar man ljusa upp de delar av ansiktet man vill framhäva och lägga mörkare skuggor över de delar som man vill ska existera mer i bakgrunden.

Till vardags kan man använda endast en concealer för att få bort ojämnheter och områden i ansiktet med ofördelaktig färg. Det brukar ibland räcka för att ge ett jämnt intryck.

Det finns lite olika typer av foundation: Stickfoundation, flytande och puder. Innan man applicerar foundation kan det vara en bra idé att preparera huden med lite fuktkräm eller annan underlagskräm för att få ett jämnare intryck.

Var försiktig så att du inte använder för mycket då det kan ge ett "kakaktigt" intryck eller så kan krämerna förflyttas till rynkor och veck vilket kan bilda ett lager som kanske inte är så snyggt.

Ett smart sätt att använda foundation på är att applicera en ljusare nyans på ansiktets highlights, dvs. de områden där ljuset faller och en mörkare färg på foundation över ansiktets skuggor. På detta sätt kan man t.ex. framhäva kindbenen (genom att lägga den mörkare nyansen i kindens håligheter).


Vit foundation

Vit foundation används som sagt främst inom teater, alternativa stilar (t.ex. goth, emo, metal) och andra mer dramatiska tillfällen såsom maskerader. Man kan hitta bra vit foundation på rockshoppar såsom Blue Fox. Ha dock i åtanke att den vita färgen kommer att få en väldigt distinkt effekt på ansiktet. Det gäller således att inte glömma några områden då dessa direkt kommer ge ett slarvigt intryck. Underdelen av näsan (vid näsborrarna) är ett exempel på ett ställe som är lätt att glömma. Om du har mycket små hår i ansiktet (alla har dem men vissa mer än andra) kan vit foundation se lite lustig ut.