Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
            Lösögonfransar billigt & tips

            Bra mascara av olika sorter

            Eyeliner - streck och vingar

            Sotade ögon - en guide

            Sminka större ögon
Rama in ögat med eyeliner

Det finns olika typer av eyeliner - flytande, penna som är lite som en tuschpenna, penna som liknar en blyertspenna och eyeliner som man vrider upp. Alla dessa kan vara bra för olika syften. Flytande är idiotsäker i och med att den alltid kommer synas och alltid kommer att gå att måla utanpå ögonskuggor med. å andra sidan kommer minsta lilla darr på handen att synas.

För att applicera eyeliner om du har lite ostadiga händer, pröva att stödja armbågarna på ett bord.

Vattenfast eyeliner - varför det är så bra

En fördel med vattenfast eyeliner förutom att den tål regn och tårar är att den inte heller kladdar eller lägger sig under ögat som en ful ring. Ett exempel på en sådan är Too Faced som även finns i massa olika färger.

Maybelline har också en hel drös vattenfasta eyeliners i sitt sortiment.

Dessa är bra när man målar innanför den undre fransraden eftersom detta är ett område där tårar under dagen lätt gör att strecket försvinner (det kan också svida).


Måla en vinge med eyeliner

Vill du ha kattiga ögon likt Amy Winehouse? En vinge av eyeliner som går utefter den yttre ögonvrån? Titta först på bilder för att bestämma dig för vilken form på vinge du är ute efter. Ett bra tips är i så fall att använda flytande eyeliner eftersom den är mer heltäckande och ger ett skarpare intryck.

Börja med att måla formen på vingen med en vit ögonpenna eller läppenna. På så sätt får du en ungefärlig mall som även är lätt att sudda bort om du inte skulle bli nöjd. Gör mallen på båda ögonen samtidigt så att det blir symmetriskt innan du börjar fylla i med svart. Man kan även hålla ett papper mot huden där man vill att vingen ska gå. Detta hindrar en från att måla utanför.

Det är kanske lättast att måla en vinge med en sned sminkborste eller en eyelinerpenna (en sådan som ser ut lite som en markörpenna). Börja i mitten av ögonlocket och forma vingen. Var noga med att strecket blir tunt längre in mot inre ögonvrån.