Sminktips Ögonsmink Läppar Hudtips
Plocka ögonbryn Rouge och kinder Se yngre ut
Färgade linser Mindre näsa Ansiktsform
Hårfärg tips Hår och ansiktsform Långa naglar
Fransk manikyr Målade tånaglar Färganalys årstider
Färganalys sommar vinter vår höst Smink online
Skönhetstips hemma
    Billigt smink - gör fynd

    Köpa smink - bästa shopparna

Billigt smink på nätet - lite tipsEn viktig fråga inom detta ämne är huruvida billigt smink är sämre smink. Det är en knepig fråga men låt oss försöka besvara den ändå. Om vi säger så här: Dyrt smink är inte alltid bra, faktum är att några av de dyraste märkena konkurrerar med semi-dyra märken vad gäller kvalitet. När det gäller riktigt billigt smink kan det naturligtvis aldrig komma upp i samma klass som kvalitetsmärkena, men det kan ändå vara köpvärt. Det beror lite på vad det är för produkt man söker.

Till exempel så är det lättare att hitta en riktigt billig läppenna eller läppstift än att hitta superbra rouge, foundation och ögonskugga för en liten slant. Speciellt billig foundation brukar inte gå att blanda lika lätt (om man nu är en sådan som blandar för att få exakt rätt nyans). Mascara brukar gå att hitta billigt utan någon större kvalitetsförsämring. Kanske att lågbudget-mascaror i större utsträckning bildar klumpar eller så kallade "spindelben" men det kan även hända med dyrare sorter. Man får helt enkelt testa sig fram. Dessutom är det rätt så individuellt hur ens ansikte reagerar på olika produkter. Vissa människor är också helt enkelt kräsnare när det gäller smink.

Eftersom man ofta köper fel färger på smink (det är ju faktiskt oundvikligt) så kan det vara en bra idé att testa sig fram med hjälp av billigare grejer medan man fortfarande experimenterar med vad man gillar och vad som passar en. Hittar du något du gillar är det inget som hindrar att du köper en dyrare version en annan dag.

Vill du hitta riktiga fynd inom make-up kan du kolla på Tradera. Där finns det många som säljer sådant som de ångrat att de köpt billigt (kanske för att det var fel färg t.ex.) och du kan hitta de flesta godbitarna för halva priset eller lägre. Dessutom till ditt favoritmärke! Och råkar du själv köpa något du ångrar kan du sälja det till kanske halva priset på Tradera så får du åtminstone igen en del av pengarna.

Har du inget emot att sätta upp ett PayPal-konto kan du även titta på amerikanska eBay.com. Där hittar du drösvis med billigt smink från Asien (t.ex. Kina, Korea och Thailand) och du kan köpa riktigt okej grejer för en spottstyver. Oftast har de även låg eller gratis frakt. Dessutom brukar det nästan aldrig finnas något minsta ordervärde.

Många rekommenderar brittiska shoppen ELF (Eyes Lips Face) för den som vill beställa riktigt billigt smink. Ett läppstift kostar inte mer än 20 kronor. Frakt till Sverige blir 41 kronor och leveranstiden är en till två veckor. Om du vill hitta denna webbshop, sök på Google efter smink elf.

En sak är dock säker: Det spelar ingen roll hur duktig man är på att sminka sig om man använder dåliga grejer. Sedan om det är på grund av att de är billiga eller inte är en annan femma.